2011. november 24., csütörtök

Változó jogszabályok


62/2011. (VI. 30.) VM rendelet a vendéglátó-ipari termékek előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszer-biztonsági feltételeiről
E rendelet hatálya kiterjed a vendéglátó és a közétkeztetési tevékenységre, ideértve az egyéb ellenszolgáltatás nélkül végzett étkeztetést, különösen a kóstolással, étkeztetéssel folytatott reklámtevékenységet is.
Sokszor, sok helyen elhangzott, hogy miért jó, vagy, hogy kell-e egyáltalán a HACCP rendszer. Vagy, hogy az becsülettel alkalmazható-e egyáltalán a "maszek világ, sokszor barkácsolt konyháiban". 
Én mégis azt gondolom, hogy valami kell. Kell, mert legyen egy irány, amit mindenkinek követnie kell, de ugyanakkor az olyan legyen, hogy az ne hátráltassa a becsülettel dolgozót a munkájában.
Javaslom mindenkinek, hogy tekintse át a mellékelt rendeletet, mert a törvényhozó, valamelyest egyszerűsítette a munkánkat. És ami még ennél is jobb hír, hogy a rendelet valóban átolvasható méretűre csökkent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése