2011. november 30., szerda

Kortárs gyűlés a Carne di Hall-ban!

Megtartottuk a Kortárs Gasztronómiai és Kulturális Egyesület; Budapesti tagozatának első gyűlését, mely gyűlést 2011. 11. 28-án, a Bem rakparton található Carne di Hall nevű étterembe szerveztük.
(Itt említem meg, hogy külön köszönet jár az étterem vezetésének, hogy biztosították számunkra a helyszínt. Köszönjük!)


A gyűlésen sajnos nem az összes tagunk tudott részt venni, mivel a munka az munka, de mégis szép számmal, úgy harmincan voltunk jelen.



A gyűlés a rövid bemutatkozással és az indoklással kezdődött (mely szerint kiderült, hogy ki, mit vár el az egyesülettől, vagy, hogy miért csatlakozott ahhoz). Itt egyből hallhattuk, hogy mindannyian egy cél miatt választottuk azt, hogy belépünk az egyesületbe, mégpedig, hogy elkezdjünk tenni a saját jövőnkért, szakmánként. Az indoklást tekintve volt aki a valóságot boncolgatta, volt aki a jövővel foglalkozott, de összességében mindenki az oktatást, képzést látta kulcskérdésnek. Mindenki fejlődni szeretne. És ez fontos. 


Ezek után a Gasztro Térkép Kft. ügyvezető igazgatója (Orsolyák Zoltán, aki kollégájával érkezett.) következett, Ők előzetes egyeztetéseink alapján meghívott vendégként, egyben együttműködő partnerünkként voltak jelen. Bemutatták a cégük tevékenységét, céljait, azon kívül beszéltek az együttműködési szándékukról is, mely témához örömmel vettem tagjaink hozzászólásait, véleményét. Bízunk benne, hogy a jövőben még nagy dolgokat viszünk véghez.



Ezek után elbeszélgettünk az egyesületünk felépítéséről, lehetséges feladatainkról, jövőnkről, álláspontjainkról, melyben szintén, szinte mindenki érdemben elmondta véleményét. Így megállapodhattunk abban, hogy egyesületünk a "béke útját" fogja taposni, ugyanakkor az érdemi kérdésekben határozottan, véleményt alkotva,  kiáll saját filozófiája mellett, legyen szó akár a szakma jó-, vagy rossz történéseiről egyaránt. És igazi érdekvédelmet kíván biztosítani a mai vendéglátásban dolgozóknak. 



Első számú és kulcsfontosságú kérdésnek tekintjük a további tagok toborzását, melyhez várjuk azon kollégák jelentkezését, akik nyitottak arra, hogy közösen tegyünk a mai problémák orvoslásáért, vagy csak részesei kívánnak lenni a jövő építésének, esetleg szakmailag szeretnének fejlődni. 
(A csatlakozásról bővebben a honlapunkon informálódhattok: www.kortarsegyesulet.hu )

Mindezek után egy kötetlen, ugyanakkor annál jobb kedvű beszélgetés indult el, amit a búcsúzás váltott. De megegyeztünk abban, hogy januárban újra összeülünk, ahol innen folytatjuk... Tehát folyt.köv.!


A gyűlést összegezve jó volt érezni, azt, hogy milyen az, ha szakács, felszolgáló, cukrász kész, szakmától függetlenül, egy cél érdekében lépést tenni, ráadásul egy irányba, még akkor is, ha "csak" az indulásról beszélünk.


Ezért az érzésért valóban érdemes, és érdemes lesz a jövőben is küzdenünk!


Ezúton is köszönöm mindenkinek aki jelen volt és várunk minden tagunkat a következő ülésre is, remélhetőleg minél több frissen csatlakozott, vagy csatlakozni kívánó kollégával kiegészülve!


Tisztelettel!


Asztalos István



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése