2012. november 16., péntek

Új Dimenzió - Vimensio

Kreatív fiatalok számára hirdet ötletversenyt a Leonar3do, a számos szakmaidíjat nyert háromdimenziós rajzoló szoftver magyar fejlesztőcsapata.November 20-ig várják az egymillió forint összdíjazású versenyre azérdeklődők jelentkezését, akiknek még sok éves tapasztalattal sem kellrendelkezniük, ugyanis a szoftvert a programozói tudás nélkül is bárkihasználhatja.



A Leonar3do a világon az első komplex virtuális valóság-termék, amellyel egyhagyományos személyi számítógépet is komplett interaktív 3D-s konfigurációváalakíthatunk át. A monitoron elhelyezett szenzorok érzékelik a háromdimenziósszemüveg és egér helyzetét, így mindig a felhasználó fejpozíciójához megfelelő,valós benyomást keltő kép keletkezik. A termék segítségével gyakorlatilag a monitorelőtti térben lehet például rajzolni, tervezni, képekkel tudunk interakcióba lépni,hiszen térbeli kiterjedést kapnak.



A versenyen való részvételhez tehát nem szükséges programozói tudás; a prerelease állapotban lévő, a Leonar3Do technológiát használó Vimensio a világlegjobb, legkönnyebb és legélvezetesebb 3D oktatási szoftvere, amivel nemcsakoktatni és tanulni, hanem 3D oktatási tartalmat létrehozni is lehet. A termék hivatalosbejelentése és forgalomba hozatala 2013 januárja. Magyar fejlesztőknek kínálkozikmost az a különleges lehetőség, hogy ötleteiket beépíthessék egy egyedülállótermék fejlesztésébe. A feladat olyan edukációs programok lefejlesztése, amelyetkésőbb különböző felsőoktatási intézmények használhatnak demonstrációs céllal.



November 20-ig várják tehát a szervezők a versenyzők jelentkezését. A legjobbötleteket egy háromnapos rendezvényen, a Vimensio Mobil Weekend-en meg isvalósítják, ahol szakavatott mentorok segítik majd a versenyzőket az alkotásban,majd egy szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A legjobb csapat 500.000forinttal lesz gazdagabb, de számtalan különdíjjal is jutalmazzák alegtehetségesebb és legkreatívabb versenyzőket.



A rendezvény három napja alatt a versenyen kívül számtalan előadást ismeghallgathatnak a versenyzők a 3D technológiát érintő témákban. A 3D KreatívInnovációs Klaszterral együttműködve 2012. november 22-én 14.30-tól "3D MOST!-Az oktatás új dimenziója" címmel szakmai nap várja az érdeklődőket.



A verseny szabályai és további részletek a verseny honlapjánhttp://www.mobilweekend.hu/, valamint a Facebook rajongói oldalán találhatóak.
A rendezvény időpontja: 2012. november 22-24.

Helyszín: Budapest Kommunikációs Főiskola, Rózsa utcai campus



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése