2012. november 14., szerda

GMO-mentességi garanciát vállalt cégek listája.

Ma jelent meg legújabb kiadványunk, a GMO Kisokos - Élelmiszerkalauz tudatos vásárlóknak.
Megkerestük a legnagyobb hazai élelmiszeripari szereplőket, hogy megtudjuk: vállalnak-e génmódosítás-mentességi garanciát termékeikre. Töltsd le és tudd meg, hogy mit (v)egyél és mit ne:




Elképzelhető, hogy lesz több olyan cég is, akik a közeljövőben módosítanak GMO-val kapcsolatos álláspontjukon. Több figyelmet, erőforrást szentelnek a vásárlók akaratának és GMO-mentes alapanyagok beszerzésére törekszenek. Ezeket a változásokat figyelemmel kísérjük!

De magad is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a cégek álláspontja elmozduljon és komolyabban vegyék a vásárlók akaratát, a miénket! Terjeszd a kiadvány hírét, informáld barátaidat, ismerőseidet!
  • Ha kedvenc terméked piros kategóriába került és nem vállalt gyártója GMO-mentességi garanciát, jelezd neki, hogy rosszul érintett a dolog és kérd meg rá, hogy áruljon garantáltan GMO-mentes ételt!
  • Ha kedvenc márkád, élelmed GMO-mentességi garanciát vállalt, akkor is hozd tudomására: örülsz neki és fontos Neked az ügy, többek között ezért vásárolsz nálunk, termékeikből!
  • Használd a Vásárlók könyvét, a cégek honlapját, Facebook, Twitter és egyéb közösségi oldalait, postafiókját, emailcímét, a boltvezető telefonját - a lényeg, hogy megkapják üzeneted: nem akarunk génmódosított élelmet venni, enni!
Vásárlásnál pedig az erő és a GMO Kisokos legyen Veled! :-)


Fogjunk össze és változtassuk meg minél több cég GMO-val kapcsolatos álláspontját! Ne feledd: minden forint egy szavazat arra a világra, amit a cég vagy terméke képvisel! A jelenlegi GMO-k pedig nem azt a világot képviselik, amelyet az európaiak, a magyarok többsége szeretne.


Forrás:Greenpeace

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése