2012. november 6., kedd

Közbeszerzési kisokos a Védegylet kiadásában!


A Védegylet által megvalósított “Svájci és magyar alulról szerveződő civil szervezetek szövetsége az autonóm helyi gazdaságfejlesztés támogatására” pályázat eredményeként megjelent a közétkeztetési közbeszerzési kisokos. Benne fontos ismeretek arról, hogy mit lehet tenni termelőként / önkormányzat/közétkeztetőként ha helyi/minőségi alapanyagokból szeretnék ellátni a közösségi étkeztetést.


"A közétkeztetés, amelybe beletartozik az óvodák, iskolák, kórházak, szociális intézmények étkeztetése, a helyi termékek fontos felvevőpiacát jelenthetné. Kézikönyvünk azoknak az önkormányzatoknak kíván segíteni, akik a közétkeztetésüben szeretnék az egészséges, helyi, közvetlenül a termelőtől beszerzett élelmiszereket előnyben részesíteni.
Az önkormányzatokat eddig talán visszatartotta a bonyolult közbeszerzési szabályok sokasága. A kiadvány, melynek megírására Dr. Perczel Zsófia közbeszerzési szakjogászt kértük fel, az aktuális jogszabályokat ismerteti és értelmezi a témában, gyakorlati példákkal és konkrét iránymutatással egészítve ki a joganyagot.
A füzet papíralapú példányai a Védegylt irodájában, vagy egyeztetés alapján postai úton kiküldve is hozzáférhetők."









Az Útmutató a Védegylet Egyesület megbízásából a “Svájci és magyar alulról szerveződő civil szervezetek szövetsége az autonóm helyi gazdaságfejlesztés támogatására” pályázat keretében készült.



  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése