Újító műfajú, a blog és a gasztronómiai magazin legizgalmasabb jegyeit
magán viselő portál indult el december elején www.dibbuk.hu
címen. A leginkább „gasztroblogzin” megjelöléssel illethető portál tartalmának
legnagyobb részét az egyik legrégebbi, úttörőnek számító hazai gasztroblogger Dibbuk
jegyzi.
Korábbi blogját hátrahagyva,
teljesen megújult formavilággal, kibővült tartalommal lépett ismét olvasói elé
a népszerű gasztronómai szakíró és étteremkritikus, blogger. A www.dibbuk.hu egy átlagos gasztrobloghoz képest
jóval bővebb tartalommal jelentkezik: a receptek mellett magazinosabb tartalmak,
így interjúk, szakácskönyvajánlók, sőt, stílusparódiák is megjelennek. „A
névválasztás eredetileg egy étteremkritikus megszemélyesítését célozta, a szó
jelentése maga is gonosz szellem. Az étteremkritikák aztán egyre népszerűbbek
lettek, ez volt az egyik legkeresettebb tartalom a korábbi blogon is, így az új
portálon is hangsúlyos szerepet kapnak a vasszigorral írt kritikák” – mondja el
a portál tartalmi felelőse.
A gasztroblogzin egyételmű célja,
hogy más orgánumokkal együttműködve szélesítse a gasztronómiai témakörében
elérhető magyar nyelvű tartalmat, tájékoztasson a látogatásra érdemes
eseményekről, programokról, a forgatni érdemes új szakácskönyvekről, a látogatásra
érdemes éttermekről és a megkóstolásra javasolt borokról. A kritikus azonban
nem bánik kesztyűs kézzel sem az éttermekkel, sem a borászokkal, így a jó
ítéletért valóban teljesíteni kell. „A kíméletlen őszinteséget az olvasóim is
sok év óta elvárják tőlem, ezért is választottuk alcímül ezt: gasztronómiáról –
kíméletlenül” – vázolja a koncepció lényegét Dibbuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése