Mely munka során felmerült kérdéskör, az anyaghányad nyilvántartás rendszere*.
Ez jelenleg felülvizsgálat alatt áll, melyhez várjuk az érintett vendéglátó vállalkozások, civil szervezetek véleményét.
*Magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy kötelező legyen az elkészült ételekhez minden esetben a kalkulációt elkészíteni? Vagy milyen megoldással tegyünk eleget az uniónak?
Azonban azt is megjegyezném, hogy az európai unió 178/2002/EK rendeletének 18. cikke szerint a nyomon követhetőség a vendéglátás területén – mint minden más élelmiszer termelési folyamat során - továbbra is követelményként jelentkezik.
A Kortárs Gasztronómiai és Kulturális Egyesület álláspontja az volt, hogy egy bizonyos adagszám alatt (29fő), ez ne legyen kötelező, mivel ezzel a séfeknek egy olyan plusz munka, és adminisztráció keletkezne, mely szinte már meggátolná az a'la carte éttermek (ahol nincs számítógépes rendszer) napi működését. Ugyanakkor a gyermekétkeztetésben; a beteg-, és szociális ellátásban fontosnak tartjuk annak vezetését.
Kérjük, küldjétek el álláspontotokat a kérdéssel kapcsolatosan, hogy továbbíthassuk azt a munkacsoport részére.
Köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése