2012. június 26., kedd

Szólj hozzá Te is!

Mint arról beszámoltunk, a GHP munkacsoport tovább folytatja a megkezdett munkát. 


Mely munka során felmerült kérdéskör, az anyaghányad  nyilvántartás rendszere*.
Ez jelenleg felülvizsgálat alatt áll, melyhez várjuk az érintett vendéglátó vállalkozások, civil szervezetek véleményét. 


*Magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy kötelező legyen az elkészült ételekhez minden esetben a kalkulációt elkészíteni? Vagy milyen megoldással tegyünk eleget az uniónak?


Azonban azt is megjegyezném, hogy az európai unió 178/2002/EK rendeletének 18. cikke szerint a nyomon követhetőség a vendéglátás területén – mint minden más élelmiszer termelési folyamat során - továbbra is követelményként jelentkezik.


A Kortárs Gasztronómiai és Kulturális Egyesület álláspontja az volt, hogy egy bizonyos adagszám alatt (29fő), ez ne legyen kötelező, mivel ezzel a séfeknek egy olyan plusz munka, és adminisztráció keletkezne, mely szinte már meggátolná az a'la carte éttermek (ahol nincs számítógépes rendszer) napi működését.  Ugyanakkor a gyermekétkeztetésben; a beteg-,  és szociális ellátásban fontosnak tartjuk annak vezetését.


Kérjük, küldjétek el álláspontotokat a kérdéssel kapcsolatosan, hogy továbbíthassuk azt a munkacsoport részére.



Köszönjük!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése