2013. február 14., csütörtök

MÉZFELDOLGOZÓ ÜZEM KIALAKÍTÁSA


MÉZFELDOLGOZÓ ÜZEM KIALAKÍTÁSA KUNSZENTMIKLÓSON, ÉS MÉZFELDOLGOZÁSI ESZKÖZÖK BESZERZÉSE

 Szabó Zoltán őstermelő,(6090 Kunszentmiklós Kossuth Lajos utca 67/A.) a 76/2011.(7.29.)VM rendelet alapján, a helyi vidékfejlesztési stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához, 2011-től nyújtandó támogatás pályázati felhívásának keretében az 1017672 azonosítószámú, helyi termékek méz és méhészeti  termék feldolgozásának és piacra jutásának elősegítése célterületen 9 717 987 Ft (30891,94 Euró) értékben támogatást nyert, 2012.04.24.-én.


A projekt keretében felépült a méz előállításhoz kapcsolódó feldolgozóüzem, és a támogatásból beszerzésre kerültek a mézfeldolgozási eszközök, (fedelezőgép, saválló pergetőgép, rozsdamentes tárolóedények, mézszivattyú: javítják a higiéniai feltételeket, munkafeltételeket) valamint a kaptárak. A könnyebb vándorlást segíti elő a konténer vásárlása, amely a projektzárásig megvalósul.

A feldolgozóüzem  63 négyzetméter nettó alapterületű, mely 4 részből áll: egy szigetelt, hűtött lép és méz tárolására alkalmas tér, egy csempézett pergetőhelység, egy csempézett kiszolgálóhelység és egy kazánház.

Kivitelező: Jáger Kft., Címe: 6090.Kunszentmiklós, Szippankó utca 1.
Műszaki ellenőr: Szappanos Kálmán, címe: 6090 Kunszentmiklós Baky E.u.8.

A fejlesztéssel megvalósul a mezőgazdasági termékek helyben történő feldolgozási szintjének növelése, létrejön a gazdasága által kitűzött stratégiai cél, a kapacitásbővülés. A projekt részeként, 2013-ban nemcsak az üveges méz, virágpor értékesítése kezdődik meg, hanem a helyi termékek megkülönböztethetősége érdekében, egy helyi minősítési rendszerhez való bejegyzés is megvalósul, a Felső-Kiskunsági Gazdaságfejlesztő Alapítvány által bevezetésre kerülő Kiskun Védjegyhez történő csatlakozással, ami elősegíti a vevői kör kiszélesítését.

Kedvezményezett:
Szabó Zoltán, őstermelő
6090 Kunszentmiklós, Kossuth Lajos utca.67/A


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése