2012. szeptember 29., szombat

ÚJRA "OKÉS"!


Októberben újra meghirdette közétkeztetési szakácsversenyét az Étrend Magyar Konyhafőnökök egyesülete.



A verseny célja, hogy az iparágban dolgozó séfek is megmutathassák tudásukat, valamint új gondolatokat adni a nehézségekkel küzdő közétkeztetésbe.

A versenyre jelentkező 2 fős szakács csapatoknak az ősz ízeit kell ötletes módon a tányérra varázsolniuk.

Jelentkezési határidő 2012. október 15. A döntőre a METRO vevőakadémián kerül sor 2012. november 17
-én.


Októberben kerül sor arra az országos szakácsversenyre, mely a közétkeztetést vette célba. Az utóbbi időkben egyre nagyobb célpont az iskolák, kórházak, önkiszolgáló éttermek nyújtotta
kínálat. A nagy mennyiségben előállított ételekben található mesterséges, és természetes hozzávalók helytelen aránya miatt, egy szakácsversenyt hirdetett az ÉTREND Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. Immáron második alkalommal!



A versenyre jelentkezőknek az őszre jellemző nyersanyagokból olyan menüt kell főzniük, ami a
közétkeztetésben megvalósíthatóak, és messze menőkig nélkülözi a mesterséges adalékokat. 



A jelentkezők csapata közétkeztető cégek, vagy közétkeztetésben dolgozókból, vagy olyan szakácsokból állhat össze, akik ezen a téren kihívást éreznek, és szívesen megmutatnák tehetségüket.

A szakácsverseny első fordulója tulajdonképpen receptverseny, ami a jelentkezőket szelektálja egy második fordulóba, ahol magát az OKÉS 2011. győzteseit hirdetik ki.


Az elbírálás szigorú előírásai a mai modern konyhaművészet alap pillérein nyugszik. Fontos a helyes, szakszerű elkészítési technológia, a munka közbeni higiénia, az ízek harmóniája, a tiszta, pontos tálalás, ami mesterséges díszítőanyagoktól mentesen kerül a szakmai zsűri elé.



A zsűriben helyet foglal a rendezvény főszervezői is Némedi József, az Étrend egyesület elnöke, és Végh Tamás az Étrend egyesület, közétkeztetési szekciójának vezetője is.



Miért OKÉS?

A verseny neve tulajdonképpen egy mozaikszó, ami az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny betűiből áll össze. A főszervezők egy fiatalos elnevezésre törekedtek, ami a szakma fiatalítását is jelzi. Ezt erősítve a jelentkező csapatokban kötelezővé tették egy 25 év alatti versenyző indulását is. Ha a közétkeztetés szó felmerül, elsőre szinte mindenkinek az iskolások jutnak az eszükbe. A fiatalos nyelvezetben ez a szó mindennapos, csakúgy, mint az étkezés. A mögöttes üzenetben egy mai modern, élettel teli közétkeztetés rejlik, amely megteremtését célul tűzte ki az Étrend egyesület. A név mögé tömegek állhatnak, akik egy közös elképzelést szeretnének megvalósítani. Remélhetőleg a versenyben indulók is átérzik ennek a szónak a jelentését, és a maximumot nyújtják, ahol majd elválik melyik alkotás OKÉS.




A pályaműveket az info@etrendegyesulet.hu e-mail címre várjuk.

OKÉS 2012. Közétkeztetési Szakácsverseny letölthető kiírása.klikk

Alapanyag kosár letölthető: klikk

Nevezést az info@etrendegyesulet.hu címre várjuk.


Jelentkezési határidő, és a receptverseny határideje: október 15.

Második – döntő - forduló: 2012. november 17.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése